21.01.2016 09:31

Twente onderzoekt transfers uit het verleden

Dušan Tadić viert zijn treffer tijdens het competitieduel Southampton - West Bromwich Albion. (16-01-2016)
Dušan Tadić viert zijn treffer tijdens het competitieduel Southampton - West Bromwich Albion. (16-01-2016)

Onregelmatigheden rondom de transfer van Dušan Tadić in de zomer van 2014 naar Southampton zorgt nu voor onrust bij FC Twente. De club uit Enschede gaat daardoor 'verdachte' transfers uit het verleden onderzoeken.

Volgens het Algemeen Dagblad is het al een wonder dat de Serviër in de zomer van 2012 naar FC Twente vertrok. Zijn komst naar FC Twente zou vooral te maken hebben met de vergoeding die zijn management incasseerde. De Tukkers zouden destijds zeven miljoen euro aan FC Groningen hebben overgemaakt én daarnaast betaalde FC Twente zeven ton aan het management van Tadić. En de hoge vergoeding, die opnieuw is betaald of nog betaald moet worden (dat blijft vooralsnog onduidelijk), rondom de transfer van Tadić naar Southampton heeft stof doen opwaaien.

De situatie rondom Tadić begint volgens bronnen binnen de club een hoofdpijndossier te worden. De Serviër werd in de zomer van 2014 voor dertien miljoen euro verkocht aan Southampton, maar de financiële afwikkeling verloopt moeizaam. Het dagblad weet bovendien te melden dat de transfer van Tadić één van de oorzaken is waarom financieel directeur Gerald van den Belt in december besloot zich ziek te melden.

Vlak voor het einde van het kalenderjaar vlogen commissaris Joop de Winter van FC Twente, oud-voorzitter Aldo van der Laan en een advocaat naar het buitenland voor overleg met de zaakwaarnemer van Tadić, Zoran Pavlović. Van der Laan ging mee omdat hij alle details kende rondom de transfers van Tadić, maar het is onduidelijk of FC Twente er iets mee is opgeschoten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner