21.01.2016 15:32

De Boer: "Stam en Jonk zijn goede opvolgers"

Jaap Stam (l.) en Frank de Boer aanschouwen samen vanuit de dug-out een oefenwedstrijd van Ajax tegen SDC Putten. (29-06-2013).
Jaap Stam (l.) en Frank de Boer aanschouwen samen vanuit de dug-out een oefenwedstrijd van Ajax tegen SDC Putten. (29-06-2013).

Als Frank de Boer bij Ajax vertrekt, denkt de eindverantwoordelijke in Amsterdam zelf dat Jaap Stam of Wim Jonk goede opvolgers zijn. Stam is assistent-trainer bij Jong Ajax, Jonk vertrok onlangs als hoofd jeugdopleiding. De Boer wordt al langer aan een vertrek naar de Premier League gelinkt, alhoewel de trainer al duidelijk heeft gemaakt dat hij dit seizoen sowieso blijft bij Ajax.

Mocht De Boer na dit seizoen vertrekken, dan denkt hij dat de Amsterdammers er goed aan doen om Stam of Jonk naar voren te schuiven. "Beiden hebben hun papieren en ik denk dat het voor Ajax een criterium is dat de nieuwe trainer een Ajax-achtergrond moet hebben. Ze weten allebei heel goed wat er bij Ajax gevraagd wordt en wat de filosofie is, dus in dat opzicht zouden het goede opvolgers kunnen zijn", stelt de Ajax-trainer in gesprek met AT5.

Stam is momenteel op papier assistent-trainer van Jong Ajax, omdat hij aan het begin van dit seizoen niet over de juiste papieren beschikte om een team in de Jupiler League te leiden. De oud-verdediger staat echter regelmatig aan de zijlijn en is toe aan een avontuur bij het eerste elftal van een club. Mocht De Boer volgend seizoen dus te vertrekken, lijkt de puzzel precies te passen.

De situatie rondom Jonk is ingewikkelder. De oud-middenvelder was jaren verbonden aan Ajax als trainer van de A1 in combinatie met zijn werk als hoofd jeugdopleiding. Het botste echter tussen aan de ene kant Jonk en aan de andere kant het bestuur van de Amsterdammers en de technische staf van de club. Ajax beëindigde de samenwerking met Jonk vorig jaar.

De Boer ligt nog tot medio 2017 vast bij Ajax, maar heeft zijn interesse in de Premier League al uitgesproken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner