21.01.2016 23:08

Kums van schlemiel naar held in bekerduel

KAA Gent speler Sven Kums  tijdens het duel KV Kortrijk - KAA Gent. (03-05-2015)
KAA Gent speler Sven Kums tijdens het duel KV Kortrijk - KAA Gent. (03-05-2015)

KAA Gent heeft donderdagavond de eerste wedstrijd tegen Club Brugge KV in de halve finales van het Belgische bekertoernooi gewonnen. Het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar eindigde in 2-1.

Sven Kums, die eerder deze maand tot voetballer van het jaar werd uitgeroepen, vervulde een hoofdrol voor eigen publiek. De ex-speler van sc Heerenveen miste in de 24e minuut een strafschop. In de extra tijd bezorgde hij zijn ploeg alsnog de winst.

Club Brugge speelde vanaf de 23e minuut met tien man door een rode kaart voor Dion Cools. Toch kwamen de bezoekers door een treffer van Abdoulay Diaby in de 38e minuut op voorsprong. Na de rust kwamen Brecht Dejaegere en Kums tot scoren voor de thuisploeg. Bij Club Brugge speelden Stefano Denswil en Ruud Vormer de gehele wedstrijd. De return is op 3 februari in Brugge.