22.01.2016 09:41

Adriaanse raadt Vilhena aan te verlengen

PSV-aanvoerder Luuk de Jong komt hoger dan Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena en wint het kopduel. Davy Pröpper kijkt op de voorgrond toe. (17-01-2016)
PSV-aanvoerder Luuk de Jong komt hoger dan Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena en wint het kopduel. Davy Pröpper kijkt op de voorgrond toe. (17-01-2016)

De kans is groot dat Tonny Vilhena de komende zomer gebruik maakt van zijn transfervrije status en bij Feyenoord vertrekt. Cor Adriaanse, die als jeugdtrainer de middenvelder onder zijn hoede had, raadt hem echter aan om niet te vertrekken uit Rotterdam.

Adriaanse zegt in het Algemeen Dagblad dat het goed zou zijn als Vilhena zijn contract in De Kuip met twee jaar verlengt. "Een gepasseerd station? Dat lees ik overal, ja. Maar hij kan nog wel wat verbeteren. Minder lopen met de bal bijvoorbeeld, meer het overzicht houden. Tonny geeft altijd en overal alles wat hij heeft, ook als het tegenzit. Heeft hij altijd gedaan. Aan zijn werklust heeft het natuurlijk nooit gelegen."

Vilhena was dit seizoen lange tijd bankzitter, maar de 21-jarige middenvelder heeft zich knap teruggeknokt in de basiself van trainer Giovanni van Bronckhorst. De trainer zou na afloop van de verloren topper tegen PSV (0-2) zijn spelers hebben toegesproken en gezegd dat zij een voorbeeld moeten nemen aan Vilhena, die op de trainingen keihard werkt.

Technisch directeur Martin van Geel zou nog een ultieme poging wagen om Vilhena langer in Rotterdam te houden, maar Vilhena zou toe zijn aan een frisse start. Sampdoria wilde de middenvelder een halfjaar geleden al overnemen en ook Southampton had interesse in de middenvelder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner