22.01.2016 10:45

Faber wil meer rendement uit uitwedstrijden

Ernest Faber staat als trainer van NEC de Nederlandse media te woord na de wedstrijd tegen Willem II. (28-08-2015)
Ernest Faber staat als trainer van NEC de Nederlandse media te woord na de wedstrijd tegen Willem II. (28-08-2015)

NEC Nijmegen doet het als promovendus uitstekend in de Eredivisie en bezet na achttien speelrondes de vijfde plaats. Ernest Faber is een trotse trainer, maar hij denkt dat de Nijmegenaren zich nog wel kunnen verbeteren. In de wedstrijden buitenshuis moeten volgens Faber meer punten worden gepakt.

In aanloop naar het uitduel met FC Groningen, dat vrijdagavond wordt gespeeld, doet Faber zijn zegje op de clubwebsite van NEC. "In uitwedstrijden valt nog veel winst te behalen, dat zien we op dit moment als een uitdaging. Het vertrouwen binnen de ploeg is er en als we onze vaste afspraken ook morgenavond nakomen, denk ik absoluut dat het een mooie wedstrijd zal worden."

Faber kan niet meer beschikken over Rens van Eijden, die naar Dinamo Moskou vertrok. Dario Dumić moet zijn vervanger worden. De huurling van Brøndby IF maakt in Groningen waarschijnlijk zijn debuut. "Dario heeft een goede indruk op ons achtergelaten in de periode die hij hier is. Hij is groot, fysiek erg sterk en heeft een prima mentaliteit. Hij past zich bovendien snel aan. We moeten even afwachten hoe hij uit de afsluitende training van vandaag is gekomen, maar ik verwacht wat dat betreft geen problemen en dan zal hij dus ook gaan starten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner