22.01.2016 21:51

Offday FC Groningen en NEC eindigt in 0-0

Etiënne Reijnen (l.) komt niet hoger dan Christian Santos, die het luchtduel tijdens FC Groningen - NEC dan ook wint. (22-01-2016)

De fans van FC Groningen en NEC zullen nog steeds aan het discussiëren zijn wat er slechter was: het weer of het voetbal. In de stromende regen moesten zij toezien hoe beide teams er weinig van bakten. Het werd 0-0.

FC Groningen en NEC konden een overwinning allebei goed gebruiken. Niet alleen omdat de subtop in de Eredivisie erg kort op elkaar staat, ook omdat Groningen vorige week met 1-4 van FC Utrecht verloor. NEC wist in de laatste vijf uitduels slechts één keer te winnen. Op 1 november 2015 won het toen met 2-4 van AZ Alkmaar. Het was in de eerste helft echter goed te zien dat beide teams met weinig zelfvertrouwen speelden.

Bij Groningen dook Alexander Sørloth regelmatig op in de zestien. Met in de spits Michael de Leeuw zou een goede voorzet voor veel gevaar kunnen zorgen. Echter wist geen enkele voorzet één van de twee kopsterke spelers te bereiken. Bij NEC waren het Navarone Foor en Janio Bikel die de kar trokken. Foor probeerde op hele fraaie wijze vanaf twintig meter de bal over Sergio Padt heen te schieten. Met veel gevoel raakte hij de bal goed, maar Padt had een dito redding in huis. Bikel probeerde het na dertig minuten eens van afstand, maar raakte de paal.

Met die twee afstandsschoten werd de eerste helft afgesloten. Het weer werd slechter, waardoor spelers steeds weggleden. Dit kwam het spel uiteraard niet ten goede. Na een paar minuten in de tweede helft kapte keeper Padt verdediger Todd Kane uit en daarmee was er al meer spektakel te zien dan in de gehele eerste helft, maar ook de tweede helft leken beide teams niet bij machte om er een sensationele wedstrijd van te maken.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het spel slechter en slechter. Alleen Sergio Padt wist zich op positieve manier te onderscheiden, op de momenten dat het moest. De overige spelers waren simpelweg niet in vorm, waardoor het medeleven vooral uitging naar de supporters die in de stromende regen nog wel de thuisploeg aanmoedigden. Zij werden er niet voor beloond, alhoewel de wedstrijd in de slotfase nog iets opleefde. Anthony Limbombe schoot vanaf tien meter hoog over, terwijl De Leeuw een kopbal van de lijn gehaald zag worden.

Door het gelijke spel blijft NEC weliswaar op de vijfde plek staan, maar moet het hopen dat Heracles Almelo punten verliest. FC Groningen blijft op een negende plek staan en zal daar na dit weekend nog steeds staan. AZ staat tiende en heeft een achterstand van vijf punten.

Door: Vishal Kallan