23.01.2016 10:30

Faber: "Van onze kant een prima wedstrijd"

Bryan Linssen (l.) wordt rondom de cornervlag in het nauw gedreven door Lucas Woudenberg. (22-01-2016)
Bryan Linssen (l.) wordt rondom de cornervlag in het nauw gedreven door Lucas Woudenberg. (22-01-2016)

Ondanks het gelijke spel in de Euroborg is NEC-trainer Ernest Faber tevreden over zijn elftal. De eindverantwoordelijke in Nijmegen stelt dat het team verdedigend de zaakjes op orde had, maar aanvallend was het niet voldoende voor de drie punten.

"Het was van onze kant een prima wedstrijd onder niet al te gemakkelijke omstandigheden met kou, regen en gladheid. We hadden een goed georganiseerde defensie en hebben ook deze keer de nul gehouden. De defensie staat als een huis en dan kun je een nieuwe verdediger laten meespelen alsof hij er al jaren staat", stelt Faber op de afsluitende persconferentie na de wedstrijd.

De trainer durfde het aan om Dario Dumić meteen een basisplaats te geven. De mandekker speelde nog maar een paar dagen bij NEC na zijn transfer, maar deed het volgens de trainer dus uitstekend. "Met een beetje geluk sta je bij rust ook nog voor. In de tweede helft waren de omstandigheden nog slechter. We kregen nog wel kansen, maar kunnen tevreden zijn met een punt. Als je de kansen niet afmaakt dan verdien je ook niet meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner