23.01.2016 10:49

Van de Looi geduldig: "Resultaat komt er wel"

Hans Hateboer (l.) gaat in de regen een mooi luchtduel aan met Christian Santos. (22-01-2016)
Hans Hateboer (l.) gaat in de regen een mooi luchtduel aan met Christian Santos. (22-01-2016)

Nadat NEC en FC Groningen in een niet al te bijzondere wedstrijd met 0-0 gelijk speelden, keek Erwin van de Looi op de afsluitende persconferentie terug op het verloop van het duel. FC Groningen ontbrak het aan geluk, vond hij.

"In de tweede helft zijn we wat directer en opportunistischer gaan spelen, met wat meer ballen in de zestien. We gingen op zoek naar geluk en dan moet je het van momenten hebben. Die waren er wel, maar het zat ons helaas niet mee", stelt de eindverantwoordelijke van de thuisspelende ploeg.

"We gingen in de laatste vijftien minuten met meer risico spelen en daardoor kon NEC in de counter gevaarlijk worden. Als het heel erg tegen had gezeten, hadden we in het slot nog het deksel op de neus kunnen krijgen." Van de Looi denkt echter dat dit geen terechte samenloop van omstandigheden was geweest.

"Maar dat was in mijn ogen niet verdiend geweest. Het was voetballend niet goed genoeg vanavond. Wel van ik dat we er alles aan gedaan hebben en als team hebben gespeeld. NEC heeft goed gespeeld en verdient daarvoor een compliment. Als wij zo doorgaan en beter gaan spelen, dan komt het wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner