24.01.2016 11:46

Groenendijk na nederlaag: "Tik die aankomt"

Rick Kruys (l.) en Rydell Poepon (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC Kerkrade. (23-01-2016)
Rick Kruys (l.) en Rydell Poepon (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC Kerkrade. (23-01-2016)

Lang was er niet veel aan de hand bij Excelsior - Roda JC. De wedstrijd stevende af op een bloedeloze 0-0, maar een rake vrije trap van Hicham Faik kantelde de wedstrijd in de slotfase. Voor Alfons Groenendijk en zijn manschappen een klap die hard aankwam.

In de resterende paar minuten probeerde Excelsior het wel, onder andere met het inbrengen van Kevin Vermeulen, maar het mocht niet meer baten. "Dit is een tik die aankomt", stelt trainer Fons Groenendijk op de officiële website van Excelsior. "Wij verliezen deze wedstrijd onfortuinlijk. De ploeg heeft alles gegeven en er alles aan gedaan. Natuurlijk was het hier en daar slordig in balbezit en zie je dat het vertrouwen niet groot is, maar wij verdienden niet om te verliezen."

Door het puntenverlies kan Excelsior opeens weer in de gevarenzone terechtkomen. Als FC Twente zondag wint van PSV, gaat het over de Rotterdammers heen en komt Excelsior op de zestiende plek terecht. Extra zuur, omdat de nederlaag onterecht is in de ogen van Groenendijk. "Wij verdienden niet te verliezen, hebben de betere kansen gehad, maar uiteindelijk heeft de winnaar altijd gelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner