25.01.2016 09:14

Van Hanegem stoort zich mateloos in Alkmaar

Vincent Janssen (r.) ontdoet zich van Sven van Beek (m.) en scoort op fantastische wijze de 3-1 van AZ Alkmaar tegen Feyenoord. (24-01-2016)
Vincent Janssen (r.) ontdoet zich van Sven van Beek (m.) en scoort op fantastische wijze de 3-1 van AZ Alkmaar tegen Feyenoord. (24-01-2016)

Willem van Hanegem heeft in Alkmaar met een schaamtegevoel toegekeken bij AZ - Feyenoord. De clublegende van de Rotterdammers heeft geen goed woord over voor het spel van Feyenoord, dat in Zuid-Holland met 4-2 onderuit ging.

"Ik zat in het stadion en zag na elke goal van AZ de mensen op de tribune naar me kijken. Ze wilden zien of ik er de pest in had. Dat had ik ook, ik stoorde me mateloos", is Van Hanegem zoals altijd eerlijk in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Het leek wel of Feyenoord met zeven man speelde. Het was geen goede ploeg, ze liepen elkaar voortdurend in de weg."

Vooral op het middenveld liep het voor geen meter volgens Van Hanegem. "Daar moet je de slag winnen. Bij Feyenoord liepen de middenvelders constant door elkaar heen. Ik zag onbegrijpelijke situaties. Vrije trappen snel nemen en dan de bal naar iemand spelen die twee meter naast je staat, dat soort dingen. Daar schiet je niets mee op."

Ook verdediger Sven van Beek, die er bij meerdere tegendoelpunten niet goed uit zag, krijgt kritiek. "Ik vind hem een goede verdediger, maar ik weet niet wat er met hem aan de hand is. Hij heeft zich de laatste twee wedstrijden wel vijf, zes keer in duels laten foppen. Misschien heeft het er mee te maken wat hij allemaal voor zich ziet gebeuren."

Voor Feyenoord was het alweer de derde nederlaag op rij, waardoor er voorlopig een dikke streep door het kampioenschap kan. PSV en Ajax blijven namelijk wel winnen, waardoor de koploper uit Amsterdam inmiddels op elf punten van Feyenoord staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner