25.01.2016 10:14

El Ahmadi: "Het kampioenschap verprutst"

AZ-middenvelder Joris van Overeem probeert de bal van Feyenoorder Karim El Ahmadi te ontfutselen. (24-01-2016)
AZ-middenvelder Joris van Overeem probeert de bal van Feyenoorder Karim El Ahmadi te ontfutselen. (24-01-2016)

Karim El Ahmadi beseft dat de derde nederlaag op rij in de Eredivisie betekent dat de titelkansen voor Feyenoord nihil zijn geworden. De middenvelder is keihard voor zichzelf en zijn ploeggenoten na de zeperd in Alkmaar.

"Achteraf mogen we blij zijn dat het slechts 4-2 geworden is. Het had bij rust al 4-1 kunnen staan. We speelden veel te open voor een uitwedstrijd en dus had de score veel groter kunnen uitvallen", stelt de Marokkaanse spelverdeler in gesprek met NU.nl. "Nadat AZ 1-1 maakte, waren we helemaal van slag. Ons spel zag er niet meer uit, terwijl we daarvoor de controle hadden."

Volgens El Ahmadi loopt het momenteel niet bij de Rotterdammers, omdat er veel druk op de spelers staat. "Ik denk dat dat verschil te maken heeft met de druk die er bij Feyenoord is. Als je bij deze club speelt moet je met die druk om kunnen gaan, maar dat lukt ons niet. Het vertrouwen is op dit moment ook helemaal weg." Dit gaat niet alleen om het vertrouwen in een goed resultaat op de velden, ook het geloof in de titel is geslonken bij El Ahmadi.

"Voor de winter hebben we het tegen NEC al een beetje weggegeven. En nu wordt het alleen maar erger. Deze nederlaag tegen AZ komt heel hard aan. Over het kampioenschap hoeven nu niet te praten. Binnen een paar weken hebben we het verprutst. Elk jaar hoop je weer dat het kan met Feyenoord. Maar ja, we hobbelen er nu weer achteraan. Dat is zuur voor mij, maar ook voor de rest van de club en de supporters. De derde plaats is nu waar we aan moeten denken. En hopelijk kunnen we nog iets moois bereiken in de KNVB beker." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner