25.01.2016 19:17

TvdW: Mexicaans duo PSV behaalt hoge cijfers

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat de negentiende speelronde van dit jaar van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Het is nog niet vaak voor gekomen, maar het gemiddelde van het Team van de Week ligt na ditmaal ruim boven de 7. Enige speler in deze selectie onder de 7 was sc Heerenveen-doelman Erwin Mulder. Door zijn goede optreden met sc Heerenveen staat hij onder de lat.

Naast Mulder zien we ook Kenneth Otigba en Sam Larsson in het Team van de Week. Niet de eerste keer, want samen stonden ze ook na de zestiende speelronde in dit elftal. Opnieuw een goede prestatie van het duo, beide goed voor een rapportcijfer van een 7. Ook was er een zeven voor Mike van der Hoorn, die door zijn goede prestaties als invaller tegen Vitesse zijn debuut maakt in het Team van de Week. Datzelfde geldt overigens voor Ron Vlaar. De mandekker kreeg een maand geleden een contract aangeboden door AZ en beloont dat met een goed optreden tegen Feyenoord. Vlaar krijgt een 7.13 toegewezen.

Niet alleen Ron Vlaar, maar ook Markus Henriksen en Vincent Janssen maken hun opwachting voor AZ. Henriksen, maker van de 1-1 tegen Feyenoord krijgt een 7. Vincent Janssen zorgde voor de andere doelpunten door een hattrick te maken voor zijn ploeg en daarmee Feyenoord met 4-2 te verslaan. Naast Vincent Janssen is er een plekje ingeruimd voor Mike Havenaar, de topscorer van ADO Den Haag. Afgelopen weekend vond hij twee keer het netje en zorgde er dus persoonlijk voor dat ADO die wedstrijd wist te winnen van SC Cambuur (2-1).

Bart Ramselaar was ook op dreef voor zijn ploeg FC Utrecht. De middenvelder is één van de vaak terugkomende spelers van het Team van de Week. Hij scoorde niet tegen PEC Zwolle, maar speelde wel een dijk van een wedstrijd. Dan zijn er nog twee personen over. Een Mexicaans duo welteverstaan. Afgelopen zondag nam PSV het met Héctor Moreno en Andrés Guardado op tegen FC Twente. Moreno, de centrale verdediger van PSV, boog een 0-1 achterstand om tot een 2-1 voorsprong. Zijn landgenoot Guardado was daarbij twee keer de aangever. Daarna gaf Guardado ook de assist bij de goal van Luciano Narsingh, waardoor PSV uiteindelijk met 4-2 zegevierde.

Door zijn goede prestaties stijgt Andrés Guardado op in het spelersklassement, gevolgd door Riechedly Bazoer en Kenneth Vermeer. De speler met de slechtste beoordeling is Jari Oosterwijk van FC Twente met een gemiddelde van een 5,20.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner