26.01.2016 09:31

Oosterwijk: "Alles ligt in mijn eigen handen"

FC Twente-spits Jari Oosterwijk (l.) gaat het kopduel aan met PSV-verdediger Jeffrey Bruma (r.). (24-01-2016)
FC Twente-spits Jari Oosterwijk (l.) gaat het kopduel aan met PSV-verdediger Jeffrey Bruma (r.). (24-01-2016)

Jari Oosterwijk zag onlangs dat FC Twente zich versterkte met Zakaria el Azzouzi, maar de boomlange spits wil zijn basisplaats niet direct prijsgeven. Oosterwijk weet dat een basisplaats zelf in de hand heeft.

Afgelopen weekend wist Oosterwijk weer te scoren. "Ik ben sterk met het hoofd. Die bal ging er lekker in", aldus de spits tegenover De Telegraaf. Oosterwijk is niet bang voor de concurrentiestrijd met El Azzouzi. "Alles ligt in mijn eigen handen. Als ik goed speel, dan komen er kansen voor mij. En als ik het minder doe, verspeel ik het voor mezelf."

Oosterwijk wordt in Enschede vergeleken met Luuk de Jong. "Ik spiegel me liever aan niemand, maar ik ben ook een kopsterke spits en heb in mijn spel veel overeenkomsten met Luuk. Ik zit al sinds de D1 bij FC Twente en heb de jaren met Luuk in de spits meegekregen. Ik was toen fan van het team en zat vaak op de tribune."

FC Twente won na de winterstop weliswaar overtuigend van Heracles Almelo (4-0), maar verloor afgelopen weekend van PSV (2-4). "We moeten verder gaan met de positieve dingen en de lijn die we tegen Heracles hebben ingezet weer oppakken. We gaan de komende maanden met alles dat we in ons hebben tegen degradatie strijden en ik denk dat we er gewoon in blijven. Dat moet lukken, want we hebben te veel kwaliteit om helemaal onderin te eindigen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner