26.01.2016 18:12

Burnet, Drost lossen Gronings blessureleed op

Jesper Drost (l.) weet zijn lichaam slim te gebruiken en houdt daarmee Ard van Peppen van zich af tijdens Roda JC - FC Groningen. (06-12-2015)
Jesper Drost (l.) weet zijn lichaam slim te gebruiken en houdt daarmee Ard van Peppen van zich af tijdens Roda JC - FC Groningen. (06-12-2015)

FC Groningen start dinsdagavond in de inhaalwedstrijd tegen Willem II met twee verschillen ten opzichte van het vorige duel. Trainer Erwin van de Looi heeft twee wijzigingen, waarvan één in de verdediging en de ander in aanvallend opzicht.

Willem II start met een iets aangepaste opstelling ten opzichte van de met 3-1 verloren wedstrijd tegen sc Heerenveen, afgelopen zaterdag. Toen moest Frank van der Struijk een wedstrijd schorsing uitzitten. De back staat nu weer in de basis. Zijn oorspronkelijke vervanger, Dico Koppers, blijft gewoon staan op de linksbackpositie. Deze keuze gaat ten koste van Freek Heerkens, waardoor Van der Struijk vanaf zijn favoriete rechtsbackpositie mag beginnen. Voor de rest heeft trainer Jurgen Streppel gekozen om geen spelers rust te geven voor de clash tegen FC Groningen; Nick van der Velden staat wederom in de spits, met Lucas Andersen en Guus Hupperts op de vleugels. De AZ-huurling maakt zijn tweede opwachting in het shirt van de Tricolores. Het centrum van de verdediging bestaat uit Jordens Peters en Dries Wuytens.

FC Groningen begint eveneens met een iets gewijzigde basisopstelling. In het 0-0 gelijkgespeelde duel met NEC afgelopen vrijdag startten Albert Rusnák en Abel Tamata nog, maar zij zijn er wegens blessures niet bij. Hun vervangers zijn Jesper Drost en Lorenzo Burnet. Naast deze noodgedwongen aanpassingen heeft trainer Erwin van de Looi gekozen de elf hetzelfde te houden. Alexander Sørloth, die deze winterstop werd gehaald, start daardoor wederom in de basis.

De wedstrijd is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner