26.01.2016 22:36

Ajax weet defensie Heracles niet te passeren

Mike van der Hoorn (m.) torent boven iedereen uit tijdens Ajax - Heracles Almelo, maar de mandekker krijgt de bal niet op doel. (26-01-2016)
Mike van der Hoorn (m.) torent boven iedereen uit tijdens Ajax - Heracles Almelo, maar de mandekker krijgt de bal niet op doel. (26-01-2016)

Ajax heeft dinsdagavond in de midweekse speelronde van de Eredivisie niet de volle punten kunnen pakken tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers waren dominant, maar konden de verdediging van de Heraclieden niet slechten. PSV kan woensdag door het puntenverlies van Ajax inlopen op de lijstaanvoerder van de Eredivisie. 

Ajax begon verrassenderwijs niet met Ricardo van Rhijn op de plaats van de geblesseerde Kenny Tete, maar met Joël Veltman op de rechtsachter, terwijl Mike van de Hoorn centraal in de verdediging plaatsnam. Ajax begon dominant aan de wedstrijd en met name Anwar El Ghazi liet zich zien met een paar acties, waar hij Mark-Jan Fledderus de achilleshielen liet zien. Zijn voorzetten misten echter nauwkeurigheid.

Die eerste dreiging kwam na een kleine twintig minuten spelen, toen Daley Sinkgraven na een mooi overstapje van Arkadiusz Milik vanaf de rand van de zestien kon inschieten. Heracles-doelman Bram Castro kon echter makkelijk redding brengen. Ajax bleef dominant en drong de bezoekers vast op eigen helft. In de 31ste minuut besloot Riechedly Bazoer het eens te proberen met een afstandsknal, maar zijn schot kwam in het zijnet terecht. Ondanks het betere spel van de thuisploeg, wisten de Amsterdammers geen echte, uitgespeelde kansen te creëren.

Ajax begon dreigend aan de tweede helft, door in korte tijd twee schoten af te vuren op het doel, maar dit was wel zonder resultaat. In de 58ste minuut kopte Milik vanuit een corner de bal langs Castro heen, maar Heracles-middenvelder Thomas Bruns kopte de bal van de lijn. Heracles daarentegen wist niet in de buurt te komen van Ajax-doelman Jasper Cillessen.

Ajax zette in de slotfase, waar Veltman noodgedwongen vervangen moest worden door Van Rhijn, nog vol de druk op de verdediging van de tegenstander. Invallers Lasse Schöne en Viktor Fischer kregen nog enkele kansen, waarbij Schöne met een kopbal net over het doel het gevaarlijkst was. Ajax speelt dus gelijk tegen Heracles en weet dat PSV daarom woensdagavond een paar punten kan inlopen wanneer het weet te winnen bij Excelsior. De Amsterdammers blijven wel koploper, maar zien PSV mogelijk naderen tot op een punt.

Door: Thomas Mulder  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner