28.01.2016 09:15

Peters: "Het gaat nu om de punten"

Cas Peters (m.) wurmt zich langs Dion Malone (l.) en Kevin Jansen (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - ADO Den Haag. (27-01-2016)
Cas Peters (m.) wurmt zich langs Dion Malone (l.) en Kevin Jansen (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - ADO Den Haag. (27-01-2016)

Cas Peters scoorde woensdagavond zijn vierde competitietreffer namens De Graafschap. Zijn kompaan voorin, Vincent Vermeij, was eveneens voor de vierde keer trefzeker. Het tweetal is niet in een doelpuntenstrijd verwikkeld, maar mocht De Graafschap degradatie ontlopen en Peters wordt afgetroefd door Vermeij, dan kan de boomlange spits op kosten van Peters een dinertje verwachten.

De Graafschap won woensdagavond met 3-1 van ADO Den Haag. Peters stond na afloop met een lekker gevoel in de catacomben van De Vijverberg. "Ja, dit is fantastisch", aldus Peters na afloop van het competitieduel in gesprek met Voetbal.com. "Een dik verdiende overwinning, denk ik. De eerste helft speelden we veel beter. We krijgen dan weer onverwachts een tegentreffer, maar in de tweede helft lopen we over ADO Den Haag heen. We hebben gewoon de punten hard nodig. We lopen nu in op de concurrentie. Het verschil met Cambuur is nog maar twee punten, dus alles ligt weer open."

De eerste helft van De Graafschap - ADO Den Haag deed denken aan de eerste seizoenshelft. De Superboeren kregen kansen, maar vergeten die te verzilveren. Aan de andere kant is het daarentegen meteen raak. "Ja, inderdaad. Maar we lieten de kop niet hangen. We bleven voetballen. Met Mark (Diemers, red.) op het middenveld hebben we veel meer voetbal in de ploeg. In de tweede helft scoorden we makkelijk. Daar hadden we het tijdens de eerste seizoenshelft toch lastig mee."

Lof voor Diemers

Peters is blij met de komst van Diemers, die onlangs door De Graafschap tot het einde van het seizoen van FC Utrecht werd gehuurd. "Hij brengt meer voetbal in ons spel. Hij draait goed open. Natuurlijk is het lekker, ook voor de spitsen, die meer ballen krijgen", aldus Peters, die daardoor vaker in stelling gebracht wordt. "Je krijgt ze gewoon. Nu loop je weg en je krijgt hem mee. Natuurlijk is het lekker als je meer ballen krijgt. Als je maar twee of drie ballen krijgt, dat is gewoon lastig. Nu krijg je meer ballen en krijg je dus ook meer kansen."

Peters scoorde tegen ADO Den Haag pas in de blessuretijd, maar was vlak voor tijd niet bezig met het feit dat hij nog geen doelpunt had gemaakt. "Nee, het gaat nu om de punten. Natuurlijk wil je zelf scoren, maar als we winnen en ik scoor zelf niet dan vind ik dat helemaal niet erg", vervolgt Peters, die in de slotfase nog wel op zijn kans loerde. "We stonden 2-1 voor en natuurlijk weet je dat het open ligt en dat je nog kansen kan krijgen. Uiteindelijk schiet ik hem zelf nog binnen."

'Strijd' met Vermeij

Peters staat, net als kompaan Vermeij, nu op vier competitietreffers. Het tweetal is echter niet bezig met de topscorerslijst. "Nee, de laatste tijd is het zo dat als hij scoort dan scoor ik ook en andersom. Het is alleen maar lekker, als spitsen scoren en dat we winnen. Dat is fantastisch. Met Vinnie (Vermeij, red.) voorin, dat loopt heerlijk. We hebben het er wel over, maar het is totaal geen strijd. Na de wedstrijd komen we dan naar elkaar toe en hebben we het over onze goaltjes. Dat is alleen maar lekker, laten we hopen dat het nog veel vaker gaat gebeuren."

Mocht De Graafschap degradatie ontlopen, dan wordt er wel naar de topscorerslijst gekeken. "Als we degradatie ontlopen, dan wel. Als ik win, dan pest ik hem er wel mee", lacht Peters. "Nee, op dit moment maakt het niet uit wie er scoort, het gaat gewoon om de punten. Als we aan het einde van het seizoen in de Eredivisie zijn gebleven en hij heeft meer doelpunten gemaakt, dan krijgt hij van mij wel een dinertje", aldus Peters, die Vermeij daar nog niet van op de hoogte had gesteld. "Nee, dat weet hij nog niet. Maar andersom ook hoor. Dat is bij dezen afgesproken."

PSV-uit

Aankomend weekend moet De Graafschap flink aan de bak. De Doetinchemmers reizen af naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen PSV. "PSV is denk ik de beste ploeg van de competitie. Maar op dit moment hebben wij niets te verliezen. We hebben nu zes punten uit drie wedstrijden en van Heracles hadden we ook moeten winnen. We zien wel waar het schip strandt."

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner