28.01.2016 20:22

Invaller Ngombo schiet Roda JC langs Utrecht

Invaller Maecky Ngombo heeft Roda JC Kerkrade in de slotfase van het competitieduel met FC Utrecht aan drie punten geholpen. De Belgische aanvaller schoot negen minuten voor tijd de 1-0 tegen de touwen.

De eerste helft van Roda JC - FC Utrecht was weinig enerverend. De bezoekers hadden in de beginfase een licht overwicht, maar wisten eigenlijk geen grote kansen te creëren. Yassin Ayoub raakte weliswaar de paal, maar deed dit vanuit een standaardsituatie. Na het eerste kwartier nam Roda JC het initiatief over, maar ook de Limburgers wisten geen grote mogelijkheden te creëren.

Kristoffer Peterson, die door Roda JC gehuurd wordt van FC Utrecht, kreeg tijdens de eerste 45 minuten een aardige schietkans na een goede vooractie van Hicham Faik, maar de Zweedse aanvaller schoot recht op FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter af. Beide ploegen gingen zodoende rusten met een 0-0 tussenstand.

Ook de tweede helft zorgde voor weinig spektakel in Limburg. Beide ploegen kregen tijdens het tweede bedrijf een aantal kleine mogelijkheden, maar de wedstrijd leek in een bloedeloos gelijkspel te eindigen. Negen minuten voor tijd kwam daar toch nog verandering in. Roda JC was, na een hoekschop van FC Utrecht, razendsnel in de counter. Invaller Maecky Ngombo ging de combinatie aan met Nathan Rutjes en schoot uiteindelijk oog in oog met doelman Ruiter beheerst binnen: 1-0. In de slotfase kreeg Bart Ramselaar nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder schoot een opgelegde mogelijkheid over het doel.

Roda JC komt na de overwinning op FC Utrecht op 22 punten te staan. FC Utrecht blijft vanzelfsprekend steken op 32 punten. Roda JC neemt het aankomend weekend in eigen huis op tegen Ajax, terwijl FC Utrecht op bezoek gaat bij FC Twente.

Door: Jurre Hermans