28.01.2016 20:50

KNVB verwacht binnen drie jaar video-assistent

De KNVB gaat ervan uit dat binnen twee à drie jaar de video-assistent een graag geziene gast is bij wedstrijden in de Eredivisie. Die verwachting sprak Gijs de Jong, directeur operationele zaken bij de voetbalbond, donderdag in de Rotterdamse Kuip uit bij de presentatie van de laatste ontwikkelingen rond de video-assistent.

Het inzetten van een video-assistent, die de scheidsrechter aan de hand van beelden adviseert over (onterechte) doelpunten, rode kaarten en penaltysituaties, verkeert nu nog in de testfase. In februari bezoekt een delegatie van de IFAB, de internationale spelregelcommissie van de wereldvoetbalbond FIFA, de KNVB om zich nader de informeren, waarna in maart een besluit kan worden genomen over de definitieve invulling van de video-assistent.

Bij de wedstrijd Feyenoord - sc Heerenveen is een video-assistent ter plaatse, maar deze staat nog niet in contact met de scheidsrechter. Het gaat in Rotterdam puur om een proef met een scheidsrechter die op basis van beelden kan ingrijpen.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner