28.01.2016 21:50

Kalezić: "Ayoub uit de wedstrijd gehaald"

Trainer Darije Kalezić van Roda JC was donderdag na de eerste thuiszege sinds eind augustus een gelukkig man. "We wilden FC Utrecht geen ruimte geven en niet laten voetballen", zei hij na de niet onverdiende overwinning (1-0). "We zakten ver terug en hielden achterin een mannetje over. Bovendien haalden we Ayoub uit de wedstrijd. Hij is, net als bijna alle spelers van FC Utrecht, in bloedvorm."

Collega Erik ten Hag baalde van de eerste nederlaag sinds eind november. "Als je wilt winnen in de topsport, moet je alles geven. Dat was de laatste weken onze kracht. We hebben de wedstrijd tegen Roda JC gecontroleerd, maar te weinig kansen afgedwongen."

Aanvoerder Mark van der Maarel sprak bij de NOS van een wijze les. "We zijn keihard naar beneden gevallen nadat we eerder de hemel waren ingeprezen", doelde hij op de succesvolle serie van vijf overwinningen en een gelijkspel. "Het gaat nu eenmaal niet vanzelf. We hebben hier veel te angstig gespeeld. Er zat geen beweging en geen diepgang in. We staan weer met beide benen op de grond."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner