28.01.2016 22:10

Spitsprobleem bij Feyenoord, Kramer valt uit

Giovanni van Bronckhorst (l.) ziet spits Michiel Kramer uitvallen met een blessure tijdens Feyenoord - sc Heerenveen. (28-01-2016)
Giovanni van Bronckhorst (l.) ziet spits Michiel Kramer uitvallen met een blessure tijdens Feyenoord - sc Heerenveen. (28-01-2016)

Het wordt nog moeilijk voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst om zijn spitspositie goed op te vullen. Colin Kâzım-Richards werkt zichzelf naar de uitweg, Anass Achahbar overtuigt niet en donderdag viel Michiel Kramer geblesseerd uit tegen sc Heerenveen.

De enkel van de eerste spits van Feyenoord klapte dubbel, nadat hij in de vijandelijke zestien op de voet van Kenneth Otigba ging staan. Met een van pijn vertrokken gezicht ging Kramer al in de eerste helft naar de kant, waarna Achahbar hem verving. De jonge aanvalsleider kreeg vorig seizoen het vertrouwen en betaalde dit vooral uit in de wedstrijd tegen PSV, maar is niet de spits waar Feyenoord het seizoen mee wil afmaken.

Kâzım-Richards heeft zichzelf inmiddels onmogelijk gemaakt in Rotterdam, door zich van incident naar incident voort te bewegen, met als druppel het bedreigen van een journalist. Feyenoord besloot de Turkse Engelsman hierop te schorsen tot 1 februari, maar het is nog maar de vraag of de spits überhaupt terugkeert bij formatie uit Zuid-Holland.

De optie die voor Van Bronckhorst overblijft is om Dirk Kuyt in de spits te zetten. De veteraan staat sinds zijn terugkeer bij Feyenoord op de positie van rechtsbuiten, maar moet mogelijk noodgedwongen verkassen naar het midden. De transfermarkt is ook nog enkele dagen over, maar het is maar de vraag of Feyenoord in zo'n korte tijd op zoek kan gaan naar een nieuwe spits. Het is overigens nog niet bekend hoe lang Kramer uit de roulatie ligt, maar de verwachting gaat richting weken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner