29.01.2016 10:05

Kalezić blij met toegenomen concurrentie

Darije Kalezić geeft tijdens het duel SBV Excelsior - Roda JC Kerkrade aanwijzingen aan zijn spelers. (23-01-2016)
Darije Kalezić geeft tijdens het duel SBV Excelsior - Roda JC Kerkrade aanwijzingen aan zijn spelers. (23-01-2016)

Darije Kalezić is blij met de vele spelers die deze winter Roda JC zijn komen versterken. De komst van de nieuwe spelers heeft direct zijn vruchten afgeworpen, want de Limburgers haalden na de winterstop zes punten uit drie wedstrijden.

Niet een van de zeven nieuwelingen, maar Maecky Ngombo maakte donderdagavond in het duel met FC Utrecht de enige goal van de wedstrijd. "Er is meer concurrentie. Elke training gaat de lat weer omhoog", zegt Kalezić tegenover de NOS.

Roda JC versterkte zich deze winter met zeven spelers: Jordy Buijs, Rydell Poepon, Uğur İnceman, Kristoffer Peterson, Marcos Gullón, Georgiy Zhukov en Martin Milec. De club uit Kerkrade wil zich nog versterken met een achtste speler. Dat moet dan een spits worden. Danny Hoesen (FC Groningen) is een van de spelers die in verband wordt gebracht met Roda JC.

Doordat Roda JC zich flink heeft versterkt, is de kans op speeltijd kleiner geworden voor sommige spelers. "We hangen bij Roda iedereen een heel grote spiegel voor. Iedere speler is eerlijk geweest in de evaluatiegesprekken, waardoor het voor iedereen makkelijker is om met de nieuwe situatie om te gaan", besluit Kalezić.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner