29.01.2016 11:19

De Boer gaat Van Rhijn speelminuten geven

In het duel met Heracles Almelo probeert Ajacied Ricardo van Rhijn een bal te controleren. Door de blessure van Kenny Tete krijgt Van Rhijn weer speelminuten. (26-01-2016)
In het duel met Heracles Almelo probeert Ajacied Ricardo van Rhijn een bal te controleren. Door de blessure van Kenny Tete krijgt Van Rhijn weer speelminuten. (26-01-2016)

Door de enkelblessure van Kenny Tete gloort er licht aan het einde van de horizon voor Ricardo van Rhijn. Trainer Frank de Boer koos er in de twee voorbije wedstrijden van Ajax voor om met Joël Veltman als rechtsback te spelen, maar daar komt mogelijk verandering in.

In het duel met Heracles Almelo (0-0) zat Van Rhijn bij de wedstrijdselectie en kreeg hij een kwartier speeltijd. "Ik kijk naar de tegenstander, het zal dus wel wisselen", zegt De Boer over de rechtsbackpositie. "Door de blessure van Tete blijkt maar weer hoe belangrijk een goede bank is. Daarom mag Van Rhijn nu ook niet meer weg. Die hebben we kei- en keihard nodig. Op dit moment kunnen we niet zonder hem."

Op de clubwebsite van Ajax prijst De Boer de instelling van Van Rhijn, die dicht bij een overgang naar Galatasaray was. Ook Everton, dat naar verluidt nog steeds interesse heeft, wordt in verband gebracht met Van Rhijn.

"Als een transfer op het laatste moment afketst, dan doet dat wel wat met je gemoedstoestand. Hij heeft het moeilijk gehad. Hij traint keihard en heeft me nooit teleurgesteld. En dat is knap. Everton, een mooie club, zat voor hem op de tribune. Ik weet niet hoe hij erin staat, maar we moeten ook aan de club denken. Hij mag niet weg en gaat nog heel wat minuten maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner