29.01.2016 14:25

AZ gunt Ortíz rust na een stressvolle week

Celso Ortíz mist de wedstrijd tegen NEC vanwege een nare gebeurtenis. De middenvelder van AZ werd deze week vader van een tweeling, maar zijn dochters werden zes weken te vroeg geboren, waardoor ze nog in een couveuse liggen.

AZ-trainer John van den Brom heeft al het begrip voor de situatie van Ortíz, die zijn hoofd momenteel niet bij het voetballen heeft, en gunt de Zuid-Amerikaan een paar dagen rust. De middenvelder speelde afgelopen week nog een half uur mee tegen SC Cambuur. AZ staat zaterdagavond tegenover de verrassing van het seizoen NEC, maar kan dus geen beroep doen op Ortíz. Markus Henriksen is daarentegen wel weer inzetbaar, aangezien de Noorse middenvelder weer beter is na een griepje.

De Alkmaarders hebben inmiddels drie keer achter elkaar gewonnen in de Eredivisie (Roda JC, Feyenoord en SC Cambuur) en zijn daardoor op weg naar de subtop van Nederland. De ploeg staat inmiddels negende in de Eredivisie, maar het verschil met de plekken die aan het einde van het seizoen recht geven op play-offs voor Europees voetbal bedraagt nog maar vier punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner