29.01.2016 21:51

Bloedeloze 0-0 tussen Willem II en Heracles

Iliass Bel Hassani (l.) maakt het aanvoerder Jordens Peters meer dan moeilijk tijdens Willem II - Heracles Almelo. (29-01-2016)
Iliass Bel Hassani (l.) maakt het aanvoerder Jordens Peters meer dan moeilijk tijdens Willem II - Heracles Almelo. (29-01-2016)

Willem II en Heracles Almelo zijn speelronde 21 van de Eredivisie vrijdag gestart met een doelpuntloos gelijkspel. Geen van beide ploegen liet zien waar het toe in staat is, waardoor het duel in een bloedeloze 0-0 eindigde.

Bij Willem II startten twee nieuwelingen in de basis. De van SC Cambuur gekochte Bartholomew Ogbeche en de van Vitesse gehuurde Rochdi Achenteh maakten voor het eerst hun opwachting in het shirt van de Tricolores. Met het duo ging Willem II op zoek naar de eerste overwinning van de tweede seizoenshelft, na drie teleurstellende resultaten om 2016 mee te openen. Bij Heracles was de goede stemming sowieso aanwezig; het pakte midweeks een punt bij koploper Ajax en vanaf deze wedstrijd krijgen de spelers een bonus bij goede resultaten.

In de eerste helft had Willem II het balbezit en zocht het naar een lek in de Heracles-defensie. Dit was niet altijd succesvol; de Almeloërs stonden defensief prima opgesteld en de thuisploeg had moeite om zich erdoorheen te voetballen. Het bouwde te langzaam op en verraste de opponent maar weinig. Heracles had een volstrekt andere spelbenadering; het wachtte af tot Willem II balverlies leed en kwam vervolgens er vervolgens razendsnel uit in de tegenstoot. Dat leverde een aantal aardige afstandsschoten op, met als hofleverancier Iliass Bel Hassani. Constant lag Kostas Lamprou in de weg om de openingstreffer te voorkomen. Hierdoor bleef het in de eerste helft bij 0-0.

Lang was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde in de tweede helft. In de 59ste minuut konden we de eerste dot van een kans in dit duel noteren. Na zelf de aanval opgezet te hebben, kwam Bel Hassani tot een hard schot van zo'n twintig meter. Lamprou was eindelijk gepasseerd, maar ditmaal zat de lat in de weg om de 0-1 te voorkomen. Het bleef behoorlijk lang aftasten in het tweede bedrijf, zonder een ploeg die echt het initiatief nam en kans op kans creëerde. De slotfase bestond uit een Willem II dat nog wel een poging deed tot het opzoeken van het Heracles-doel, maar scoren deed het allesbehalve. Hierdoor bleef het bij een 0-0, een stand waar beide ploegen wel vrede mee kunnen hebben.

Willem II wacht door het punt nog altijd op de eerste overwinning in de tweede seizoenshelft. Het kan moeizaam initiatief omzetten in doelpunten en wist daardoor nog niet tot een overwinning te komen dit kalenderjaar. Het bezet nog altijd de veertiende plaats en ziet de degradatieplekken naderen. Heracles schrijft het 35ste punt van deze Eredivisie bij en staat daarmee nog altijd vierde, met de potentie om deze plek te verliezen aan NEC, Vitesse of FC Utrecht. De ploeg van John Stegeman is afhankelijk van de resultaten die deze clubs dit weekeinde behalen.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner