30.01.2016 12:23

Schaken snapt niets van vertrek bij Feyenoord

Feyenoord - ADO Den Haag is niet alleen voor de fans een mooie derby in Zuid-Holland, ook voor ADO Den Haag-speler Ruben Schaken is het een beladen duel. De buitenspeler voetbalde ruim vier jaar in Rotterdam, maar moest in 2015 opeens weg.

In het Algemeen Dagblad kijkt de flankspeler van de Residentieclub naar zijn periode in De Kuip. Hij kwam in 2010 naar Feyenoord, dat hem overnam van VVV-Venlo. "Voor nul euro gehaald. International geworden. De club had een schuld van vijftig miljoen, maar we werden tweede. Een sensatie", kijkt Schaken met warme gevoelens naar die periode.

De relatie met Feyenoord-trainer Fred Rutten werd in 2015 echter slecht. "Mede door hem ben ik weggegaan. Ik heb altijd gebikkeld voor de club en weet eigenlijk nog steeds niet waarom mij de deur is gewezen. Met voetbal kan dat niets te maken hebben. Als mijn concurrenten nou de pannen van het dak speelden..." Schaken vertrok in de winter van 2015 naar Inter Baku, maar keerde na een half jaar al terug in Nederland.

"Martin van Geel had niet voor niets mijn contract twee keer opengebroken, maar ik heb er geweldige jaren gehad. Feyenoord is en blijft mijn club. Ik ben met pijn in mijn hart weggegaan." Feyenoord - ADO Den Haag staat zondagmiddag om 14.30 op het programma in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner