31.01.2016 10:58

Riedewald: "Spel Ajax mag opportunistischer"

Jaïro Riedewald (r.) speelt de bal onder druk van Aaron Hunt alsnog vooruit tijdens de oefenpot Ajax - Hamburger SV. (09-01-2016)
Jaïro Riedewald (r.) speelt de bal onder druk van Aaron Hunt alsnog vooruit tijdens de oefenpot Ajax - Hamburger SV. (09-01-2016)

Jaïro Riedewald begrijpt de kritiek op het spel van Ajax. De ploeg staat sinds het begin van de Eredivisie bovenaan, maar het flitst niet in Amsterdam. "Het kan soms inderdaad wat opportunistischer", denkt Riedewald.

"Eerder en vaker schieten bijvoorbeeld. Of iets meer de lange bal spelen", gaat de mandekker verder in gesprek met de NOS. Toch vindt Riedewald niet dat de Amsterdammers verkeerd bezig zijn. "Ajax staat ook voor een verzorgde opbouw, dat moeten we niet verloochenen."

De aanvallende linie swingt niet, waardoor de formatie van Frank de Boer vooral leunt op de verdediging. Ajax kreeg in de eerste twintig competitiewedstrijden nog maar elf doelpunten tegen, waarmee het veel beter presteert dan Vitesse, dat tweede op de lijst staat qua tegentreffers, met negentien doelpunten.

"Toch zijn we als verdedigers kritisch op elkaar. Het kan altijd beter. De stap die we moeten maken, is dat we de aanval meer moeten ondersteunen. Daar werken we nu hard aan." Voor Riedewald, die zondag hoogstwaarschijnlijk speelt tegen Roda JC, is het een bijzondere wedstrijd. In Kerkrade maakte hij in 2013 als invaller zijn Eredivisie-debuut en met twee doelpunten zorgde de verdediger voor het winterkampioenschap.

Riedewald kwam toen in het veld als linksback, maar tegenwoordig staat hij in het centrum "Ik heb overal al wel gespeeld, maar dit voelt goed. Ik voel me thuis op de plek waar ik nu speel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner