31.01.2016 13:27

Kuyt spits van Feyenoord tegen ADO Den Haag

Michiel Kramer heeft Feyenoord op een 1-0 voorsprong gebracht tegen AZ. De lange aanvaller viert zijn feest samen met aanvoerder Dirk Kuyt (24-01-2016)
Michiel Kramer heeft Feyenoord op een 1-0 voorsprong gebracht tegen AZ. De lange aanvaller viert zijn feest samen met aanvoerder Dirk Kuyt (24-01-2016)

Giovanni heeft verplicht en niet verplicht diverse wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling. Tegen ADO Den Haag vervangt Dirk Kuyt de geblesseerde Michiel Kramer in de spits, Sven van Beek is doorverwezen naar de bank.

Van Beek maakte een zeer zwakke indruk in de wedstrijd tegen AZ en pakte toen ook zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij geschorst was voor het duel met sc Heerenveen. Na de verplichte afwezigheid van Van Beek kiest Giovanni van Bronckhorst echter voor een centrum met Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. In de spits staat dus Kuyt, die Anass Achahbar op de bank houdt. Kramer is geblesseerd, Colin Kâzım-Richards is nog disciplinair geschorst. Pär Hansson zit voor het eerst op de bank bij Feyenoord.

Bij ADO Den Haag wat minder verrassingen. Édouard Duplan is geschorst en wordt vervangen door Ludcinio Marengo, die samen met Ruben Schaken en Mike Havenaar de aanvallende linie vormt. Voor Marengo is het tevens zijn basisdebuut voor ADO Den Haag. Op de bank van de Residentieclub wel een kleine verrassing, want middenvelder Mathias Gehrt keert na maanden blessureleed terug bij de wedstrijdselectie. Zijn laatste officiële wedstrijd dateert alweer van 15 maart 2015.

De wedstrijd is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner