31.01.2016 16:18

Negatief record Feyenoord na vijfde zeperd

Enkele spelers van Feyenoord lopen teleurgesteld weg na een tegendoelpunt tijdens het competitieduel met ADO Den Haag. (31-01-2016)
Enkele spelers van Feyenoord lopen teleurgesteld weg na een tegendoelpunt tijdens het competitieduel met ADO Den Haag. (31-01-2016)

Feyenoord heeft zondag een zwarte bladzijde in de clubgeschiedenis geschreven. De club ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen ADO Den Haag, wat de vijfde opeenvolgende nederlaag in de Eredivisie was, een negatief clubrecord. Tegen NEC, PSV, AZ, sc Heerenveen en ADO Den Haag werd achter elkaar verloren.

Al vroeg hingen er donkere wolken boven De Kuip. Feyenoord begon matig aan de wedstrijd, waarbij Dirk Kuyt al na vijf minuten bijna zijn eigen doelman verschalkte na een vrije trap van ADO Den Haag. Vervolgens gebeurde er lang niets in Rotterdam, tot grote ontevredenheid van het thuispubliek. Dit werd erger nadat Kevin Jansen ADO Den Haag vlak voor rust op 0-1 zette. Mike Havenaar won op de achterlijn een kopduel, Karim El Ahmadi reageerde te laat en Jansen kon van dichtbij scoren. Kuyt maakte vlak voor rust nog bijna gelijk, maar de veteraan, die na de blessure van Michiel Kramer als spits fungeerde, kopte van dichtbij naast.

Feyenoord begon fris en fruitig aan de tweede helft en bezette de zestien van ADO Den Haag. Echte kansen creëerde de ploeg echter niet, waarna de Residentieclub na een uur spelen in de omschakeling keihard toesloeg. Gianni Zuiverloon kreeg de bal met ietwat geluk mee de zestien in, maar rondde vervolgens heel beheerst af: 0-2. Giovanni van Bronckhorst reageerde snel door Anass Achahbar, de man van de momenten, in te brengen, maar ook dit had niet het gewenste effect. Feyenoord werd afgetroefd door het krachtige verdedigen van Tom Beugelsdijk, Vito Wormgoor en Timothy Derijck, alhoewel Achahbar een paar minuten voor tijd met het hoofd nog dicht bij de 1-2 was.

Na de vijfde nederlaag op rij raakt Feyenoord nog verder achterop bij Ajax en PSV. De Amsterdammers speelden gelijk tegen Roda JC, PSV won wel van De Graafschap. Het verschil met nummer twee Ajax bedraagt nu al dertien punten. ADO Den Haag pakt een hele belangrijke driepunter, aangezien de ploeg zich nu verwijderd van de degradatiezone.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner