31.01.2016 19:14

De Haan: "Ik hoop dat Cambuur erin blijft"

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan is aan het chillen tijdens het competitieduel sc Heerenveen - ADO Den Haag. (20-12-2015)
SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan is aan het chillen tijdens het competitieduel sc Heerenveen - ADO Den Haag. (20-12-2015)

De Friese derby was een prooi voor Heerenveen en Foppe de Haan was daar uiteraard erg over te spreken. Ondanks de grote rivaliteit tussen zijn ploeg en die van Cambuur Leeuwarden, hoopt hij niet dat Cambuur degradeert.

"Deze wedstrijd moet je winnen en we hebben gewonnen. Ik hoop dat Cambuur erin blijft, want dit is een fantastische wedstrijd voor de mensen. Iedereen heeft het erover en het is goed voor het Friese voetbal. Dus wat mij betreft blijft Cambuur erin," geeft De Haan in gesprek aan met de NOS.

De trainer van Heerenveen is tevreden met de periode waarin zijn ploeg nu zit. "Drie wedstrijden achter elkaar winnen is al fantastisch, maar we hebben ook een geweldige stap voorwaarts gemaakt. We kunnen nu naar boven kijken in plaats van naar onderen. Dat is wel heel belangrijk."

Door de derde overwinning op rij kan Heerenveen eindelijk omhoog kijken. Het gat met nummer drie Feyenoord, dat zondagmiddag kansloos onderuit ging tegen ADO Den Haag, is slechts zeven punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner