01.02.2016 11:53

Icoon ergert zich groen en geel aan Feyenoord

Enkele spelers van Feyenoord lopen teleurgesteld weg na een tegendoelpunt tijdens het competitieduel met ADO Den Haag. (31-01-2016)
Enkele spelers van Feyenoord lopen teleurgesteld weg na een tegendoelpunt tijdens het competitieduel met ADO Den Haag. (31-01-2016)

Willem van Hanegem is na een nieuwe nederlaag van Feyenoord keihard voor zijn club. De Kromme vindt dat er weinig klopt bij de Rotterdammers. Daarmee doelt hij op het aankoopbeleid, maar ook het spel.

Het clubicoon van de Rotterdammers schrijft wekelijks een column in het Algemeen Dagblad. Daarin laat hij blijken dat hij de aanwinsten van Feyenoord weinig succesvol vindt. "Kijk eens naar de aankopen die hier de afgelopen jaren zijn mislukt en vele miljoenen hebben gekost", aldus balende oer-Feyenoorder. "Vergelijk dat dan eens met de spelers die hier de afgelopen jaren hebben gespeeld: Jordy Clasie, Graziano Pellè, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum. Jean-Paul Boëtius. Als we die spelers hier hadden gehouden - met hogere salarissen - dan was Feyenoord nu al zeker een paar keer kampioen geworden."

Naast dat Van Hanegem de aankopen niet goed vindt, ontdekt hij weinig lijn in het spel van de Stadionclub. "Het elftal heeft geen idee. Goed idee om Kuyt in de spits te zetten. Maar wat doe je dan als hij even naar de vleugels gaat? Dan hoort Gustafsson in het centrum op te duiken. Maar die gozer had zijn slaapmuts op, dus hij kwam niet, of steeds te laat."

Door de nederlaag tegen ADO Den Haag heeft Feyenoord de laatste zes wedstrijden niet weten te winnen. En dat is Feyenoord-onwaardig, zo vindt Van Hanegem. "Maar het is Feyenoord echt overkomen. In onze Eredivisie, die niet als bijzonder sterk bekend staat. Als je in die competitie wat stabiliteit in je team bouwt, word je vanzelf kampioen. Daartoe zouden die drie trainers van Feyenoord toch ook in staat moeten zijn. Een van hen (Van Bronckhorst) heeft bij Arsenal en Barcelona gespeeld, een ander (Wouters) bij Bayern München."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner