02.02.2016 13:51

"Vejinović en Guardado verschillen nogal"

Gertjan Verbeek vindt Feyenoord nog steeds een topclub, maar hij vindt wel dat de club de nodige stappen moet maken om in de top van de Eredivisie te blijven. Hij geeft een aantal voorbeelden.

In gesprek met het Algemeen Dagblad krijgt hij de vraag of Feyenoord ooit nog een topclub zal worden. "Kijk je naar de resultaten van de laatste jaren dan vind ik Feyenoord wel een topclub. Eén van de drie ja, ook al zijn ze geen kampioen van Nederland geworden", opent de oud-trainer van de Rotterdammers. "Twente en AZ zijn wel kampioen geworden deze eeuw maar zijn dat topclubs? Nee, typisch subtop. Ik vind: op basis van de historie en op basis van de grote achterban, de verwachtingen en de daaruit voortvloeiende druk van media en fans is Feyenoord een topclub." 

Om echter een serieuze gooi te doen naar de titel heeft Verbeek twee tips: een nieuw stadion en beter inkopen. "Een nieuw stadion is nodig want dat kan als een vliegwiel werken. Dat zie je bij Heracles. Maar aan de andere kant: Dit jaar was er eindelijk weer geld voor aankopen en dan halen ze Vejinovic, een gemiddelde speler van Vitesse. Ja, dat is natuurlijk nogal een verschil met Guardado", aldus Verbeek. "Ik weet wel dat ze qua faciliteiten achterlopen ten opzichte van bijvoorbeeld PSV."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner