02.02.2016 19:01

Feyenoord vond geen vervanger voor Kâzım

Tijdens de wedstrijd Feyenoord - FC Utrecht voeren algemeen directeur Eric Gudde (l.) en technisch directeur Martin van Geel (r.) een gesprek. (09-08-2015)
Tijdens de wedstrijd Feyenoord - FC Utrecht voeren algemeen directeur Eric Gudde (l.) en technisch directeur Martin van Geel (r.) een gesprek. (09-08-2015)

Feyenoord heeft in de laatste dagen van de winterse transferperiode gezocht naar een vervanger voor Colin Kâzım-Richards, die transfervrij naar Celtic FC vertrok. Technisch directeur Martin van Geel zegt in Feyenoord TV dat hij echter geen spelers vond die de Turk konden opvolgen.

"Er kwamen stapels tips en spelers binnen, maar de spelers die volgens ons van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn voor Feyenoord, bleken onhaalbaar voor ons. Met name financieel. En de anderen vonden wij niet goed genoeg", legt Van Geel uit. "Emotie is dan een hele slechte raadgever, om 'toch maar iets' te halen. Dat hebben we niet gedaan. We denken dat we met Michiel Kramer, Anass Achahbar, Dirk Kuyt, Bilal Başaçıkoğlu en Eljero Elia toch voldoende spelers hebben om daarin verder te gaan."

Feyenoord versterkte zich in de winterstop met twee spelers: Renato Tapia en Pär Hansson. De Zweedse doelman kwam als vervanger voor de zwaargeblesseerde Warner Hahn. "We hadden gehoopt dat Warner gewoon door zou kunnen in zijn groei, maar we hebben het adequaat opgevangen. Het probleem Colin Kâzım-Richards, waar we niet op zaten te wachten, hebben we ook opgelost. Hij is transfervrij vertrokken naar Celtic, die zien ook mogelijkheden in hem. Hij is transfervrij gekomen en nu transfervrij weggegaan. Anders dan ik had gewild, maar het is opgelost. We hebben uitgebreid gezocht naar een vervanger voor Colin en er hebben veel mensen met ons meegedacht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner