02.02.2016 19:50

Van den Brom houdt niet in tegen amateurs

Ondanks het zware seizoen en het feit dat AZ het in de kwartfinale van de KNVB beker opneemt tegen amateurs, spaart John van den Brom nauwelijks spelers. Tegen HHC Hardenberg treedt de Eredivisionist nagenoeg op oorlogssterkte aan.

Vooral op het middenveld en in de aanvallende linie zijn gebruikelijke namen als Vincent Janssen, Markus Henriksen en Dabney dos Santos terug te vinden. Ook Ron Vlaar staat in de basisopstelling, waardoor hij voor het eerst in ruim vier jaar weer eens in de Nederlandse beker speelt. De mandekker scoorde, in wat toen zijn laatste bekerduel voor Feyenoord was, tegen Go Ahead Eagles. Met Levi Opdam stelt Van den Brom één debutant op, de jonge rechtsback uit de eigen jeugd vervangt Mattias Johansson, die ziek is.

Bij HHC Hardenberg wordt de ervaring opgesteld. Met Mark Veldmate, Gersom Klok en Dennis Krohne staan er spelers in het veld die veel ervaring hebben in het betaalde voetbal. Zij moeten hun ploeg bij de hand nemen. Melvin Koetsier zit dinsdagavond op de bank. Hij keepte de voorgaande drie bekerduels van HHC Hardenberg en hield telkens de nul, maar staat zijn plek nu af aan eerste doelman Sander Danes.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner