03.02.2016 09:30

TvdW: AZ heer en meester speelronde 21

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Het waren drukke tijden in de Nederlandse competitie afgelopen twee weken. Maar liefst twee speelrondes werden er in een kort tijdsbestek gespeeld en daarnaast draaide de transfercarrousel op volle toeren. Nu de rust relatief is wedergekeerd, kunnen we de balans opmaken van de spelers die afgelopen twee weken uitblonken in de Eredivisie.

Speelronde 20

Laten we eerst kort terugblikken naar de midweekse speelronde (20) in de Eredivisie. Er blonken twee ploegen uit in het Team van de Week van speelronde 20. AZ was met Mattias Johansson, Ron Vlaar, Joris van Overeem, Dabney dos Santos en Vincent Janssen oververtegenwoordigd. Daarnaast waren Morten Thorsby, Sam Larsson en Henk Veerman de afgevaardigden namens sc Heerenveen.

Riechedly Bazoer, Ted van de Pavert en Brad Jones waren de ‘vreemde eenden in de bijt’, waarbij laatste genoemde één van de beste spelers van de midweekse speelronde was. De doelman van NEC behaalde samen met Van Overeem en Janssen de hoogste notering van een 7.5.

Speelronde 21

Afgelopen weekend werd speelronde 21 gespeeld en daarin was opnieuw AZ dè hofleverancier van het Team van de Week. Opvallend is dat de vijf vaan speelronde 20 vervangen zijn door vier andere Alkmaarders. Zo zien we in de voorste linie Alireza Jahanbakhsh, op het middenveld staan Markus Henriksen en Ben Rienstra en Ridgeciano Haps maakt het kwartet compleet.

In de verdediging haalde Haps het hoogste cijfer. Hij kreeg gemiddeld een notering van 7.38. Naast hem staan FC Groningen-verdediger Hans Hateboer en ADO Den Haag-verdediger Tommy Beugelsdijk. Beide kregen ze gemiddeld een 7.13. Naast de al eerder genoemde AZ-middenvelders, zien we een opvallende naam: Uğur İnceman. De nieuweling in de Roda JC-selectie veroverde meteen een plaats in het Team van de Week. Het middenveld wordt volledig gemaakt door de goede prestatie van Davy Pröpper.

Pröpper speelde samen met zijn PSV-collega Luciano Narsingh een goede partij tegen De Graafschap, waarin de Eindhovenaren met 4-2 wonnen. Narsingh en Pröpper krijgen beide een 7.25, net als sc Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli, die op zijn beurt ook een plekje krijgt in de selectie. De beste speler van speelronde 21 ging echter naar een doelman. Hidde Jurjus kon niet voorkomen dat zijn ploeg verloor van PSV, maar liet zien waarom hij de doelman van Jong Oranje is. Hij haalt met een 7.63 het hoogste cijfer.

Spelersranking

In de spelersranking lijkt Andrés Guardado een gat te slaan met zijn concurrenten. De PSV-middenvelder neemt de eerste plaats in beslag, die eerst in het bezit was van Ouassama Tannane, maar die vertrok afgelopen transferperiode naar het Franse Saint-Etienne. De nummer twee is Riechedly Bazoer, die op de voet wordt gevolgd door Kenneth Vermeer. De eerste speler van een ‘niet traditionele top drie ploeg’ die hoog in de ranking staat is Guram Kashia, maar hij verpietert de laatste weken op de bank bij Vitesse. Jari Oosterwijk is de laagst gekwalificeerde speler uit de Nederlandse Eredivisie. Hij heeft met een 5.20 een onvoldoende achter zijn naam staan.

De cijfers van jouw favoriete speler of team opzoeken op de site? Bekijk de onderstaande instructievideo.

 

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner