04.02.2016 15:59

Vertrouwen bij Strieder: "Goede kans bij PSV"

Kristoffer Peterson (l.) en Rico Strieder vechten een kopduel uit tijdens Roda JC - FC Utrecht. (28-01-2016)
Kristoffer Peterson (l.) en Rico Strieder vechten een kopduel uit tijdens Roda JC - FC Utrecht. (28-01-2016)

Rico Strieder denkt dat FC Utrecht zich als vierde ploeg kan plaatsen voor de halve finale van de KNVB beker. De Domstedelingen spelen donderdagavond in Eindhoven tegen PSV en de Duitse middenvelder gaat voor een stunt.

"Ik denk dat we voor de winterstop een goede wedstrijd hebben gespeeld in Eindhoven, helaas zonder punten", kijkt Strieder met FC Utrecht TV naar de wedstrijd die in november 2015 werd afgewerkt. "Ik denk dat we daar goed gespeeld hebben. Dat geeft natuurlijk vertrouwen voor de komende twee duels. We moeten er echt voor gaan en dan geloof ik dat we een goede kans hebben."

"Ik denk dat PSV een sterk elftal heeft, maar ze hebben moeite als ze vroeg onder druk worden gezet en ik geloof dat we ze daar pijn kunnen doen. Als we compact staan in de defensie kunnen wij er snel via de counter uit komen, voor gevaar zorgen en een doelpunt maken."

FC Utrecht en PSV maken donderdagavond uit wie zich bij AZ, Feyenoord en de amateurs van VVSB voegt. De halve finales van de KNVB beker staan begin maart op het programma. De winnaar van het bekertoernooi speelt gegarandeerd in de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner