04.02.2016 19:14

Mokhtar voor 2,5 seizoen naar PEC Zwolle

Youness Mokhtar (r.) bijt op de tanden om de pijlsnelle Jody Lukoki bij te houden. (23-11-2014)
Youness Mokhtar (r.) bijt op de tanden om de pijlsnelle Jody Lukoki bij te houden. (23-11-2014)

PEC Zwolle heeft zich per direct versterkt met Youness Mokhtar, al is het zeer waarschijnlijk dat hij pas volgend seizoen in actie komt. Het is namelijk verboden voor spelers om voor drie clubs in een seizoen uit te komen. Dit seizoen speelde de 24-jarige Mokhtar al voor FC Twente en Al-Nassr in competitieverband.

De vleugelaanvaller zat zonder club, nadat hij vorige maand zijn contract liet ontbinden bij de Saoedi-Arabische club Al-Nassr. Eerder kwam al naar buiten dat Mokhtar zijn conditie op peil hield bij de club uit Zwolle. Een paar uur na dat bericht hebben club en speler een overeenstemming bereikt over een contract.

In het seizoen 2012-2013 speelde Mokhtar ook al voor PEC Zwolle. Door zijn goede spel, verdiende hij een transfer naar FC Twente. De vleugelaanvaller is echter gelukkig met het contract bij PEC Zwolle. "Aan mijn eerste periode in Zwolle heb ik goede herinneringen. Het voelt vertrouwd om weer terug te zijn, ik ken de mensen van de club en heb een fijne band met de trainer. Ook kijk ik ernaar uit om het plezier in het spelletje terug te krijgen en hopelijk zo spoedig mogelijk mijn rentree binnen de lijnen te maken."

Technisch directeur Gerard Nijkamp is ook erg blij met de komst van de speler. "We zijn zeer blij dat Youness wederom een verbintenis met PEC Zwolle aangaat. Hij heeft in het verleden immers aangetoond een meerwaarde te zijn in de Eredivisie", aldus Nijkamp op de website van de club.

De vraag is dus of Mokhtar die seizoen nog in actie komt, aangezien hij al voor drie clubs heeft gespeeld in competitieverband. "Er bestaat een kleine kans dat het lukt om Youness dit seizoen nog speelgerechtigd te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan hebben we nu in ieder geval onze eerste zomeraanwinst vroegtijdig te pakken," reageert Nijkamp.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner