04.02.2016 19:43

Groenendijk wil oud-werkgever pijn doen

Alfons Groenendijk kijkt vanavond de kant toe hoe zijn SBV Excelsior het doet in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. (27-09-2015)
Alfons Groenendijk kijkt vanavond de kant toe hoe zijn SBV Excelsior het doet in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. (27-09-2015)

Excelsior en Willem II treffen elkaar als directe concurrenten aankomende vrijdag in de Eredivisie. Alfons Groenendijk kan en wil met zijn ploeg uit Rotterdam zijn oud-werkgever pijn doen door de punten in eigen huis te houden. Tussen 2008 en 2010 stond hij onder contract bij Willem II.

Als Excelsior wint, wipt het namelijk over de Tilburgers heen en verlaat het de degradatiezone. "Het is heel belangrijk dat wij drie punten gaan pakken. Het liefst met mooi voetbal, maar een lelijke overwinning zou ik ook niet erg vinden. Willem II is een concurrent, een goede ploeg die ook wil voetballen. Het is dus een mooi affiche", geeft Groenendijk aan tegenover Voetbal International.

"Willem II heeft zich de afgelopen weken flink versterkt en dat geeft aan dat de club ambitieus is en in de Eredivisie wil blijven", doelt Groenendijk op de treffers van Rochdi Achenteh, Guus Hupperts en Bartholomew Ogbeche. "Voor ons geldt hetzelfde en daarom zijn alle ingrediënten aanwezig voor een spannende pot. Wij moeten er morgen voor de volle honderd procent staan en ervoor vechten tot de laatste snik."

Groenendijk kan in ieder geval niet beschikken over Jurgen Mattheij en Alessandro Damen, terwijl Michiel Hemmen en Bas Kuipers na lichte blessures weer van de partij zijn. "Michiel Hemmen eventueel als pinchhitter. Wat Bas Kuipers betreft is het de vraag of het verstandig is om hem in zo’n belangrijke wedstrijd te laten starten", aldus Groenendijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner