04.02.2016 22:34

Stuntend Utrecht via PSV naar de halve finale

Bart Ramselaar is het middelpunt van het gefeest. De middenvelder heeft zojuist zijn ploeg op een 0-1 voorsprong geschoten. Timo Letschert (l.) geniet van de knappe tussenstand. (04-02-2016)

FC Utrecht gaat zich samen met AZ Alkmaar, VVSB en Feyenoord melden in de halve finales van het KNVB bekertoernooi. De Utrechters plaatsten zich donderdagavond in Eindhoven door te stunten tegen PSV (1-3).

Het bekerduel tussen PSV en FC Utrecht kwam maar moeizaam op gang. Het tempo lag laag, waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. De thuisploeg werd na ruim een kwartier spelen gevaarlijk via een standaardsituatie, maar debutant Marco van Ginkel kreeg de bal niet achter FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter. Even later had ook Luuk de Jong kunnen scoren, maar ook de aanvoerder van de Eindhovenaren kreeg het leder niet langs Ruiter.

Na ruim een half uur kwam FC Urecht uit het niets op voorsprong. Yassin Ayoub gaf de bal voor vanaf de linkerkant. Timo Letschert verlengde de bal, waardoor deze voor de voeten van Bart Ramselaar kwam te liggen. De middenvelder twijfelde niet en haalde uit: 0-1. Na de treffer van Ramselaar werd FC Utrecht sterker. Dit resulteerde vlak voor rust in een treffer van Sébastien Haller. De Fransman werd gelanceerd door Ayoub en liep vervolgens vrij gemakkelijk langs PSV-verdediger Joshua Brenet. Haller wist vervolgens ook PSV-doelman Remko Pasveer te verschalken: 0-2.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. PSV probeerde de Utrechtse muur te doorbreken, maar had het daar bijzonder lastig mee. FC Utrecht loerde op slordigheden van PSV en wist na bijna een uur spelen zelfs op een 3-0 voorsprong te komen. Haller bracht Ramselaar in stelling. Ramselaar moest nog zien af te rekenen met Jetro Willems. De linksback toucheerde de bal, maar toch kon Ramselaar door. De middenvelder bleef vervolgens oog in oog met doelman Pasveer rustig en schoot raak: 0-3.

In de slotfase kwam PSV enigszins terug in de wedstrijd. Ramon Leeuwin werkte een vrije trap van Davy Pröpper achter zijn eigen doelman: 1-3. Invaller Florian Jozefzoon kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een grote kans, maar schoot naast. Het bleef 1-3 in Eindhoven, waardoor FC Utrecht zich mag melden in de voorlaatste ronde van het KNVB bekertoernooi.

Aankomend weekend krijgt PSV een herkansing, want dan spelen de Eindhovenaren wederom tegen FC Utrecht.

Door: Jurre Hermans