04.02.2016 22:25

Nuytinck: "Büttner niet voor de bank gehaald"

Alexander Büttner doet er álles aan om tijdens Dinamo Moskva - Kuban Krasnodar als eerste bij de bal te zijn. (28-09-2014)
Alexander Büttner doet er álles aan om tijdens Dinamo Moskva - Kuban Krasnodar als eerste bij de bal te zijn. (28-09-2014)

Bram Nuytinck is blij met de komst van Alexander Büttner. Laatstgenoemde werd op de laatste dag van de transferperiode gehuurd door Anderlecht van Dinamo Moskou.

Nuytinck, goed voor 71 wedstrijden in de competitie voor de Belgen, denkt dat Büttner een belangrijke rol kan spelen op de dun bezette linkerflank. "Ik denk dat Alex met zijn aanvallende stijl goed bij Anderlecht past. De laatste maanden speelde Frank Acheampong de meeste duels als linksback, hij is van origine een linksbuiten. Het geeft aan dat ze bij Anderlecht graag met opkomende backs voetballen", geeft Nuytinck aan in gesprek met Voetbal International.

Het is de vraag of Büttner vrijdag debuteert tegen KV Mechelen aangezien de linksback in augustus zijn laatste officiële wedstrijd speelde. "Het is even afwachten of hij er klaar voor is om meteen voor Anderlecht te starten. Büttner heeft natuurlijk een tijdje niet gespeeld. Maar ik vermoed dat ze hem níét voor de bank hebben gehaald. Ook Anderlecht weet dat hij goed kan voetballen", aldus Nuytinck.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner