05.02.2016 09:59

Van Ginkel had zich ander debuut voorgesteld

Marco van Ginkel (l.) zet zijn handtekening onder een contract bij PSV. (01-02-2016)
Marco van Ginkel (l.) zet zijn handtekening onder een contract bij PSV. (01-02-2016)

Het debuut van Marco van Ginkel in het shirt van PSV viel donderdag in het water. De middenvelder kreeg direct een basisplaats van trainer Phillip Cocu, maar de Chelsea-huurling kon niet voorkomen dat PSV in de kwartfinale van het bekertoernooi werd uitgeschakeld door FC Utrecht (1-3).

Na afloop van het duel zei Van Ginkel in gesprek met Voetbal International dat PSV geen aanspraak maakte op de halve finale. "Verdedigend hebben we te makkelijk te veel weggegeven. Het was mooi dat ik mocht starten, maar ik had me er wel wat anders van voorgesteld", aldus Van Ginkel, die de eerste seizoenshelft op huurbasis bij Stoke City speelde.

"Of ik tevreden ben over mijn eigen spel? Poe, even denken hoor. Als je 0-3 achter komt, doe je het niet goed, maar ik ben blij dat ik mijn eerste minuten heb gemaakt", vervolgt Van Ginkel. "Als ik die kopbal had gemaakt, was het een ander verhaal. Maar zo mocht het vanavond nog niet zijn."

"Als je de goals zelf zo makkelijk weggeeft, dan is er op een gegeven moment geen houden meer aan. Bij 0-3 wordt het een lastig verhaal. Zondag moet het scherper. Het ging vandaag (donderdag, red.) net te makkelijk, dat mag niet gebeuren", besluit Van Ginkel. Zondag neemt PSV het weer op tegen FC Utrecht. Dan spelen de clubs in De Galgenwaard tegen elkaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner