05.02.2016 11:59

Marzo wil doorpakken: "FC Twente is grillig"

Ruben Schaken (r.) tilt zijn been hoog op om te voorkomen dat Stefano Marzo het speeltuig kan overnemen. (20-12-2015)
Ruben Schaken (r.) tilt zijn been hoog op om te voorkomen dat Stefano Marzo het speeltuig kan overnemen. (20-12-2015)

Stefano Marzo is dit seizoen bij sc Heerenveen lang niet altijd zeker van een basisplaats, maar de laatste tijd gebruikt trainer Foppe de Haan de Belg steeds vaker. In de laatste drie duels vormde Marzo samen met Joey van den Berg een verdedigend blok op het middenveld van de Friezen. Tegen FC Twente hoopt Marzo weer te spelen.

De van origine verdediger weet dat FC Twente het dit seizoen erg moeilijk heeft. De Tukkers presteren sinds de winterstop weer beter, maar buitenshuis won FC Twente nog geen enkele keer. "Uit doen ze het slecht, maar thuis hebben ze de laatste weken sterk gepresteerd. We kunnen ons geen nonchalance veroorloven. Ik vind dat we thuis altijd voor de zege moeten gaan, dus ook tegen Twente."

Marzo pakte in het duel met Cambuur zijn vierde gele kaart van het seizoen en staat nu op scherp. Op de clubwebsite van de Friezen zegt hij daar stevig van te balen. "Vorig jaar lachte ik Joey en Marten (de Roon, red.) uit omdat ze veel kaarten pakten. Ik dacht toen van ‘hoe doen ze dat?’, maar nu ik op het middenveld speel kom ik vaker in de duels en is het makkelijker om een kaart te pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner