05.02.2016 12:29

Andersen hoeft niet per se terug naar Ajax

Lucas Andersen (l.) moet de bal wel doorspelen, aangezien Wout Droste fel druk zet tijdens Willem II - Heracles Almelo. (29-01-2016)
Lucas Andersen (l.) moet de bal wel doorspelen, aangezien Wout Droste fel druk zet tijdens Willem II - Heracles Almelo. (29-01-2016)

Als de huurperiode van Lucas Andersen bij Willem II afloopt, keert Lucas Andersen in principe weer terug naar Ajax. Maar niet alles wijkt voor een terugkeer naar Amsterdam, zegt de Deen in gesprek met de NOS.

"Als zij graag met mij door willen en het gevoel is goed, dan ga ik terug. Maar van mij hoeft het niet per se. Als ik terug moet, ga ik strijden voor een basisplek", aldus de 21-jarige Deen, die in de eerste seizoenshelft vier keer scoorde voor Willem II. "Natuurlijk heb ik wel twijfels gehad. Maar ik heb vrij snel laten zien dat dit een goede keuze was door vanaf de eerste dag beslissend te zijn."

Hoewel Andersen zegt het zelfvertrouwen terug te hebben en gelukkig te zijn in Tilburg, mist hij het contact met Ajax. Als hij een goede wedstrijd voor Willem II speelt, krijgt hij bijvoorbeeld geen complimentje van Frank de Boer. "Dat is wel jammer, ja. Ik heb dat misschien wel wat meer nodig dan anderen."

Bij Ajax kwam Andersen, die een grote toekomst werd voorspeld, niet helemaal uit de verf. In Tilburg gaat het een stuk beter. "Iedereen heeft zijn eigen weg. Willem II is voor mij een tussenstap. En als je het hier goed doet, kun je bijna overal naartoe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner