05.02.2016 17:35

FC Twente met Schilder tegen Heerenveen

Robbert Schilder voelt de bui al hangen. Binnen twintig minuten staat FC Twente met 2-0 achter op bezoek bij Vitesse. (18-12-2015)
Robbert Schilder voelt de bui al hangen. Binnen twintig minuten staat FC Twente met 2-0 achter op bezoek bij Vitesse. (18-12-2015)

Robbert Schilder keert zaterdag terug in de basis bij FC Twente, dat het in Friesland opneemt tegen sc Heerenveen. De linksback vervangt de zieke aanwinst Stefan Thesker. De Duitser debuteerde vorige week met een overwinning op FC Utrecht (3-1) in het shirt van Twente.

Chinedu Ede staat in het Abe Lenstra-stadion ook aan de aftrap namens de Tukkers. De Duitse aanvaller miste het duel met FC Utrecht omdat hij licht geblesseerd was. De nieuwe Poolse spits Oskar Zawada zit voor het eerst in de selectie van trainer René Hake.

Bij Heerenveen ziet trainer Foppe de Haan na drie overwinningen op rij geen aanleiding zijn elftal aan te passen. De Haan weet dat het tegen Twente vooral zaak is spelmaker Hakim Ziyech (ex-Heerenveen) uit te schakelen. "Hakim is misschien wel de beste reactievoetballer van Nederland", zei de Friese trainer vrijdag. "We moeten zorgen dat we altijd iemand bij hem in de buurt hebben, zodat hij niet op gang kan komen. Maar Twente is niet alleen Hakim, hij vormt samen met Mokotjo en Gutiérrez misschien wel het beste middenveld van Nederland."

ABP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner