05.02.2016 21:54

Excelsior en Willem II niet verder dan 0-0

Aan het begin van de wedstrijd SBV Excelsior - Willem II proberen Funsu Ojo (l.), Sander Fischer (m.) en Nick van der Velden (r.) de bal te koppen, maar het is Kostas Lamprou die het hoogst komt en de bal vangt. (05-02-2016)
Aan het begin van de wedstrijd SBV Excelsior - Willem II proberen Funsu Ojo (l.), Sander Fischer (m.) en Nick van der Velden (r.) de bal te koppen, maar het is Kostas Lamprou die het hoogst komt en de bal vangt. (05-02-2016)

Zowel Excelsior en Willem II lieten vrijdagavond duidelijk merken geen nederlaag te willen lijden in de cruciale degradatiekraker tegen elkaar. In een teleurstellende partij kwamen beide ploegen niet tot scoren.

Jurgen Streppel had wat te puzzelen voor dit duel. Door het gemis van Jordens Peters, Dries Wuytens en Frank van der Struijk had de trainer drie nieuwe verdedigers nodig. Hierdoor kwam linksback Dico Koppers in het centrum te staan en speelde Nick van der Velden, normaal spits, rechtsback. Met deze opvallende defensie ging Willem II het veld op tegen Excelsior.

De eerste helft was van beide kanten niet indrukwekkend. Als Willem II met aanvallende aspiraties het veld op was gestapt, had daar een groot gevaar gelegen. Met Van der Velden, Koppers en Rochdi Achenteh had het namelijk drie verdedigers op het veld staan die het niet laten om veel op te komen bij een aanvallende tactiek. Om dit te voorkomen bleef het terughoudend in het eerste bedrijf. Excelsior had eveneens een verdedigende instelling, maar creëerde wel een aantal kansjes. Zo kreeg Brandley Kuwas een zeer redelijke kans nadat Koppers en Achenteh hem loslieten in de dekking, maar de aanvaller mikte op Lamprou. Ook Rick Kruys kwam tot een kans uit een corner, maar hij zag zijn kopbal op de doellijn gekeerd worden door aanvaller Bartholomew Ogbeche.

Streppel besloot in de tweede helft Van der Velden van de rechtsbackpositie af te halen en om te wisselen met Guus Hupperts, die daarvoor als rechtsbuiten opereerde. Op het spelbeeld had dit geen drastische impact; beide ploegen creëerden nog steeds maar weinig. Naarmate het tweede bedrijf vorderde kwam Excelsior wel tot een aantal kansen. Vlak nadat de wedstrijd een uur bezig was waren er mogelijkheden voor Tom van Weert, Kuwas en Daan Bovenberg, maar allen kregen ze de bal niet tegen de touwen. De meest noemenswaardige momenten in het restant van de tweede helft waren eigenlijk de Eredivisie-rentrees van Bruno Andrade en Michiel Hemmen. Andrade deed weer mee na een halfjaar blessureleed, Hemmen kwam de laatste tien minuten op het veld als pinchhitter na zijn komst deze winterperiode. Het richtte alleen niet veel uit, waardoor het bij 0-0 bleef op Woudestein.

Het zespuntenduel eindigde dus onbeslist, waardoor geen van beide ploegen uitliep op de ander. Excelsior had Willem II kunnen inhalen, terwijl de Tricolores op hun beurt op een forse vijf punten voorsprong konden komen van de Rotterdammers. Maar door deze remise blijft het verschil twee punten, waardoor het voor beide teams afwachten wordt wat de concurrentie gaat doen in de rest van deze 22ste speelronde.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner