06.02.2016 10:40

Cocu: "Kans om onszelf direct te revancheren"

Phillip Cocu (r.) en Ernest Faber ontmoeten elkaar voor de wedstrijd PSV - NEC. (26-09-2015)
Phillip Cocu (r.) en Ernest Faber ontmoeten elkaar voor de wedstrijd PSV - NEC. (26-09-2015)

Phillip Cocu treedt zondag met PSV aan tegen FC Utrecht. De twee clubs ontmoetten elkaar donderdagavond ook al in de beker en in Eindhoven ging PSV met 1-3 onderuit. Cocu was een beetje beduusd na de harde uitschakeling.

Erik ten Hag had zijn ploeg goed geïnstrueerd en troefde de thuisploeg tactisch af. De snelle counters, waar PSV zelf bekend om staat, werden door FC Utrecht genadeloos afgestraft. De Utrechters combineerden er lustig op los en hadden geen kind aan de Eindhovenaren. Het zette Cocu aan het denken en hij vond het te makkelijk om het af te doen als een offday.

"Soms moet je accepteren, dat je verliest van een tegenstander die beter was. Maar de volgende vraag is: wat moeten we eraan doen", geeft de oefenmeester van PSV aan in gesprek met De Telegraaf. Omdat de twee ploegen elkaar na drie dagen weer treffen, lijkt Utrecht mentaal in het voordeel te zijn. Daar is Cocu het niet helemaal mee eens.

"Het geeft ons de kans om onszelf direct te revancheren. Het kan ook een nadeel zijn voor hun. Als je gaat denken dat je iemand kunt verslaan dan zijn er weer andere gevaren die meespelen." Cocu is in ieder geval op zijn hoede voor de ploeg van Ten Hag. "Het is een jonge, talentvolle ploeg, waar heel veel voetbal in zit. Ze hebben creatieve spelers, maar ook fysiek sterke spelers. Ze hebben echt een goede mix staan”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner