06.02.2016 22:35

Heracles Almelo sluipt de top drie in na winst

Het meer dan prima seizoen van Heracles Almelo heeft een vervolg gekregen. De ploeg pakte in eigen huis een 2-0 overwinning op een mak PEC Zwolle. Heracles Almelo gaat hierdoor over Feyenoord heen op de ranglijst, alhoewel de Rotterdammers bij winst op Ajax weer de nummer drie van Nederland zijn.

Heel bijzonder was de eerste helft niet bij Heracles Almelo – PEC Zwolle. Wout Weghorst kreeg de beste en meteen ook de enige, goede kans van het eerste bedrijf, maar één op één met Mickey van der Hart wist de spits vanuit een moeilijke hoek de goalie niet te passeren. PEC Zwolle kwam bijzonder weinig op de helft van Heracles Almelo, maar leek toch aanspraak te maken op een openingstreffer. Bart Schenkeveld werd na een dribbel van achteren aangetikt in de zestien, maar scheidsrechter Pol van Boekel wilde wees niet naar de stip.

In de tweede helft werd er, gelukkig voor de wedstrijd, al snel gescoord. Brahim Darri legde breed op de zestien, maar verspeelde daarmee de bal. Iliass Bel Hassani zette echter meteen druk, heroverde het speeltuig en kon vervolgens simpel binnen schieten vanaf de zestien: 1-0. Het gemankeerde PEC Zwolle, dat met Ryan Thomas, Mustafa Saymak, Gustavo Hebling en Ouasim Bouy veel basisspelers miste, moest op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde daar nauwelijks in. De ploeg zag aanvoerder Bram van Polen ook al uitvallen in de eerste helft en toen het tien minuten voor tijd 2-0 werd, was de strijd wel gestreden.

Gonzalo vond collega-invaller Jaroslav Navratil met een heerlijke steekpass, waarna laatstgenoemde het heel beheerst afrondde, door de bal over Mickey van der Hart te wippen. Door de 2-0 overwinning van Heracles Almelo maakt de ploeg kans op de derde plek aan het einde van speelronde 22. Als Feyenoord zondag in De Klassieker niet weet te winnen van Ajax, stijgt Heracles Almelo op de ranglijst.

Door: Jos Boesveld