07.02.2016 10:10

Kruys stopt na dit seizoen met voetballen

Rick Kruys (l.) en Rydell Poepon (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC Kerkrade. (23-01-2016)
Rick Kruys (l.) en Rydell Poepon (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC Kerkrade. (23-01-2016)

Rick Kruys stopt volgend seizoen als actief profvoetballer. De middenvelder van Excelsior verlengt zijn aflopende contract niet en gaat aan de slag als jeugdtrainer bij FC Utrecht, de club waar hij zijn debuut als voetballer beleefde.

De dertigjarige voetballer heeft dit bevestigd in het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. Kruys staat momenteel op een kleine driehonderd wedstrijden in zijn profcarrière, waarvan hij er 22 in het buitenland speelde. Tussen 2008 en 2010 kwam hij uit voor het Zweedse Malmö FF. Daarvoor debuteerde de middenvelder in 2003 voor FC Utrecht.

Na zijn avontuur in Zweden keerde Kruys in 2011 terug om voor FC Volendam te voetballen. Hij verbleef daar anderhalf jaar, maar koos vervolgens voor Excelsior. Met die club maakte hij de promotie van de Jupiler League naar de Eredivisie mee, waarna Kruys zich ook op het hoogste niveau ontpopte tot basisspeler in Rotterdam. In het huidige seizoen kwam hij al 21 keer uit voor Excelsior, waarvan elke keer als basisspeler.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner