07.02.2016 11:37

Verrassingen in opstellingen van De Klassieker

Ajax komt in de Amsterdam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Invaller Lasse Schöne kon zijn team ook niet aan een doelpunt helpen. (26-01-2016)
Ajax komt in de Amsterdam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Invaller Lasse Schöne kon zijn team ook niet aan een doelpunt helpen. (26-01-2016)

Ajax-coach Frank de Boer heeft een paar opmerkelijke wisselingen doorgevoerd in de voorhoede van de Amsterdammers. Topscorer Arkadiusz Milik moet in de thuiswedstrijd tegen rivaal Feyenoord plaatsmaken voor Lasse Schöne. De Deen heeft dit seizoen weinig speelminuten gemaakt, maar krijgt toch het vertrouwen voor dé wedstrijd van het jaar.

Daarnaast keert Davy Klaassen terug van een knieblessure. De aanvoerder vervangt Daley Sinkgraven. In de Ajax-defensie krijgt Mike van der Hoorn de voorkeur boven Ricardo van Rhijn. Hierdoor schuift centrale verdediger Joël Veltman naar de rechterkant.

Ook bij tegenstander Feyenoord zijn er een drietal opmerkelijke wijzigingen in de opstelling. Feyenoord gaat spelen met vier verdedigers waardoor Miquel Nelom naar de reservebank verschuift. Jens Toornstra is de extra aanvallende speler en gaat spelen naast Dirk Kuyt en Bilal Başaçıkoğlu. De Turkse buitenspeler krijgt de voorkeur boven Eljero Elia.

Op het Rotterdamse middenveld maakt Renato Tapia zijn debuut. De van FC Twente overgekomen Peruviaan vervangt Marko Vejinović. Simon Gustafson behoort niet tot de wedstrijdselectie van Feyenoord. De Zweed is ziek en daardoor niet inzetbaar.

De wedstrijd is vanaf 12:30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner