07.02.2016 14:03

Santos verliest basisplek bij NEC Nijmegen

De clubtopscorer van NEC Nijmegen, Christian Santos, wordt op de foto gezet tijdens het trainingskamp in het Spaanse Marbella. (06-01-2016)
De clubtopscorer van NEC Nijmegen, Christian Santos, wordt op de foto gezet tijdens het trainingskamp in het Spaanse Marbella. (06-01-2016)

Christian Santos is met ingang van het uitduel met De Graafschap zondagmiddag geen eerste spits meer bij NEC Nijmegen. De topscorer van de Nijmegenaren wordt afgelost door Mihai Roman.

De reden voor de wisseling in de opstelling is het feit dat Roman meer uitzicht heeft op een toekomst bij NEC, met een langere contractduur. Dat meldt het officiële Twitteraccount van NEC. Hierdoor neemt Santos voortaan plaats op de bank van de Nijmegenaren. Naast deze noemenswaardige beslissing zijn er weinig verrassingen in de basiself van NEC, waar vandaag Todd Kane weer op rechtsback te vinden is. De Engelsman was de vorige wedstrijd, tegen AZ, nog geschorst. Marcel Appiah neemt hierdoor plaats op de bank.

De Graafschap gaat met een ander middenveld het veld op in Doetinchem. Jan Vreman heeft gekozen om Karim Tarfi en Mark Diemers een basisplaats te gunnen in het thuisduel met de Nijmegenaren. Deze keuze gaat ten koste van Lion Kaak en Kristopher Vida, die op de bank plaatsnemen. Bryan Smeets en Andrew Driver blijven op het middenveld staan, terwijl het spitsenduo bestaat uit Vincent Vermeij en Cas Peters.

Volg het duel vanaf 14.30 hier live.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner