07.02.2016 20:10

Bruma verwacht geen probleem met zijn enkel

Ruud Boymans (l.) neemt het doel onder vuur, ondanks het feit dat Jeffrey Bruma voor hem staat. Het lukt de PSV-verdediger niet om de inzet van Boymans te blokken. (07-02-2016)

De enkelblessure waarmee Jeffrey Bruma in de wedstrijd tegen FC Utrecht achterbleef in de kleedkamer, lijkt niet heel ernstig te zijn. De mandekker van PSV liet zich in de rust wisselen, maar verwacht niet dat hij lang aan de kant staat.

De mandekker staakte na 45 minuten de strijd en werd vervangen door Jetro Willems. Na de wedstrijd stond Bruma de pers te woord en liet hij weten dat hij geen lange afwezigheid verwacht vanwege de enkelklachten. "Ik verwacht er niet al te veel problemen mee."

PSV kreeg ook zonder Bruma in de tweede helft geen tegendoelpunt te verwerken, waardoor de twee PSV-doelpunten, Santiago Arias en Marco van Ginkel scoorden in de eerste helft, voldoende waren voor een 2-0 overwinning. Hierdoor blijven de Eindhovenaren koploper in de Eredivisie.

De Brabanders spelen volgende week tegen NEC en daar is Bruma dus hoogstwaarschijnlijk ook weer bij. Eind februari komt PSV uit in de kwartfinale van de Champions League tegen Atlético Madrid.